16. avgust – Oko 80 odsto hospitalizovanih su nevakcinisani pacijenti

  0
  17

  Crna Gora pomno prati epidemiološku situaciju, poručila je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović tokom zvanične posjete barskoj bolnici.

  U Crnoj Gori se trenutno od korona virusa u bolnicama liječe 152 pacijenta. U tom smislu, ona je još jednom napomenula i značaj vakcinacije.

  – Oko 80 odsto pacijenata koji se nalaze na bolničkom liječenju nijesu vakcinisani, tako da koristim ovu priliku da još jednom apelujem na građane i građanke Crne Gore da se obavezno vakcinišu što prije i na taj način zaštitite prvo svoje lično zdravlje a nakon toga, naravno, i zdravlje svojih najbližih članova familije kao i kompletne nacije – istakla je dr Borovinić Bojović.

  Kako su naveli iz ministarskog resora, na raspologanju za bolničko liječenje COVID pacijenata su 332 postelje koje, u slučaju potrebe, mogu da budu značajno proširene, čak i preko nekadašnjih 700 koliko ih je bilo u prethodnom talasu korona virusa.

  – Ta brojka sada može biti značajno veća imajući u vidu da su u međuvremenu obezbijeđene kiseonične stanice u OB Nikšić, OB Kotor, OB Pljevlja i upravo ovih dana završavamo i OB Bar – objasnila je dr Borovinić Bojović.