16. avgust – Bolnici u Brezoviku donirana nova laboratorijska oprema

  0
  32

  Specijalnoj bolnici za plućne bolesti Dr Jovan Bulajić u Brezoviku uručena je još jedna donacija. Pivara Trebjesa iz Nikšića donirala je bolnici laboratorijsku opremu vrijednu pet hiljada eura, a koju čine laboratorijski pH metar i biohemijski aparat Microlab 30, kao i UPS uređaj, saopšteno je iz te ustanove.

  Kako su naveli, doniranom opremom će se značajno poboljšati proces dijagnostike i praćenja toka bolesti pacijenata koji se liječe u bolnici u Brezoviku.

  Direktor bolnice dr Predrag Pejović zahvalio je Pivari Trebjesa na donaciji bolnici Brezovik i ulaganju u zdravstveni sistem Crne Gore, čime se uspješno doprinosi osavremenjavanju zdravstvenih ustanova i unapređenju zdravstvene zaštite građana.

  Podsjetio je da je bolnica u Brezoviku osnovana prije 70 godina, da je danas referentna ustanova u Crnoj Gori u oblasti pulmologije, sa visokim standardima dijagnostike i liječenja pacijenata sa plućnom patologijom.

  – Smještajni kapaciteti naše bolnice su 146 kreveta, dok je popunjenost oko 90 odsto. U bolnici Brezovik imamo 136 zaposlenih lica, od kojih je 21 ljekar. Od marta 2020, kada je krenula pandemija Covid virusa, uložen je ogroman rad i dodatni napor u pružanju zdravstvenih usluga, a sve sa jednim ciljem – zdravlje i kvalitet liječenja naših pacijenata – kazao je dr Pejović.

  Iz Pivare Trebjesa navode da je pandemija još jednom istakla značaj zdravstvenog sistema u svakom društvu.

  – Vidjeli smo važnost svakog zdravstvenog radnika, ali i adekvatne opreme i prostora. Svima nama koji imamo tradiciju ulaganja u zdravstvo, COVID kriza je potvrdila da je svaka investicija u ovu oblast višestruko korisna. Pivara Trebjesa je od 2018. do sada u zdravstveni sistem uložila više od 47 hiljada eura i svakako ćemo nastaviti da, u skladu sa mogućnostima, na ovaj način budemo partner zajednici – poručila je menadžer korporativnih poslova u Pivari Trebjesa Natalija Đordan, prenosi CDM.