07. maj – Nagrađena kampanja Nešto zbilja važno – Hrvatska

0
179

Kampanja Nešto zbilja važno, koju je tokom prošle godine predano sprovodilo Udruženje roditelja djece s teškoćama u razvoju Brački pupoljci u saradnji s agencijom CTA komunikacije, osvojila je Grand Prix Hrvatskog udruženja za odnose s javnošću u kategoriji odnosa s javnošću u ustanovama, udruženjima i nevladinim organizacijama.

To je nagrada kojom se više od jedne decenije nagrađuju najbolji komunikacijski projekti, a stručni žiri prepoznao je značaj, doseg i uticaj ove vrijedne kampanje kojom su Brački pupoljci izborili promjenu Zakona o prevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom saobraćaju te djeci s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih ostrva u decembru 2019. konačno osigurali besplatan trajektni prevoz na prijeko potrebne terapije na kopnu.

– Iskreno sam zahvalan Bračkim pupoljcima na povjerenju koje su nam ukazali i cijelom timu CTA komunikacija koji se od prvog dana bez zadrške posvetio ovom projektu. Hvala svima koji su kampanji javno dali podršku i prepoznali da je besplatan trajektni prevoz na terapije temeljno ljudsko pravo koje treba biti zajamčeno zakonom. Zahvaljujem i svim medijima koji su dali svoj doprinos u podizanju svijesti o svakodnevnim izazovima s kojima se susreću ostrvska djeca s teškoćama u razvoju i njihove porodice. Posebno moram izdvojiti Matu Mladinu, sve roditelje i djecu iz Udruženja, ali i Ginu Victoriju Damjanović koji su bili pokretačka snaga cijelog projekta. Na kraju, čestitam svim kolegama iz drugih agencija koji su s nama došli do finala na njihovim projektima i svemu što su u našem društvu promijenili nabolje – istakao je Gordan Turković, izvršni direktor komunikacijske agencije CTA komunikacije.