11. avgust – Bolnica Berane da postane regionalni centar za pogranične gradove Srbije i Kosova

  0
  22

  Lokalna uprava ima težnje da Opšta bolnica u Beranama postane regionalni centar, ne samo za sjever Crne Gore, nego i za pogranične gradove koji pripadaju Srbiji i Kosovu. Zato bi od velike važnosti bila angio sala, za čije opremanje su potrebna velika finansijska sredstva, kazao je predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac tokom posjete ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke tom mjestu.

  Kako je saopšteno iz Opštine Berane, Bogavac je istakao da su za taj projekat, koji bi imao značaja za stanovništvo ne samo sjevera Crne Gore nego i šireg područja, potrebna donatorska sredstva, te će se Opština Berane zvanično obratiti Ambasadi u cilju razmatranja mogućnosti učešća u tom projektu.

  Rajnke je čestitala je Bogavcu izbor na funkciju i rekla da se nada nastavku lijepe zajedničke saradnje.

  – Na sastanku je bilo riječi o projektima koji su plod dugogodišnje uspješne saradnje između Opštine Berane i Američke ambasade u Crnoj Gori, kao što su Regionalni stambeni program za 94 stambene jedinice na Rudešu, rekonstrukcija Osnovne škole u Lubnicama, kao i drugim projektima posredstvom kojih je obezbijeđena pomoć za institucije zdravsta i školstva u Beranama – navode u beranskoj upravi.

  Sastanku su prisustvovali i savjetnik za politička pitanja u Ambasadi Zlatko Ivanović, šefica Kabineta predsjednika Opštine Dubravka Jovančević i šefica PR Biroa Irina Zečević, piše CDM.