11. avgust – Djeci oboljeloj od karcinoma biće raspoređeno više od 290.000 eura

  0
  23

  Djeca koja su oboljela od karcinoma, bez obzira na to da li njihovo liječenje finansira Fond zdravstva Crne Gore ili ne, od sada će moći da postanu korisnici Fondacije, čime će steći pravo na isplatu dijela sredstava, u zavisnosti od toga da li se liječe u Crnoj Gori, Srbiji ili u inostranstvu, saopštili su iz Fondacije Budi human, ističući da će mališanima biti raspoređeno više od 290.000 eura.

  Kako ističu, Fondacija je sredstva obezbijedila Aneksom ugovora kojim je definisana akcija Teleton, organizovana 2017. godine, kada je za djecu oboljelu od karcinoma, kojoj nije pomogao Fond zdravstva, prikupljeno 397.688,53 eura. Nakon toga, Fond zdravstva Crne Gore potpisao je ugovore sa još nekoliko klinika u inostranstvu, a za korišćenje preostalih sredstava bilo je neophodno napraviti izmjenu, odnosno Aneks ugovora, koji je potpisalo šest televizija koje su učestvovale u organizaciji akcije Teleton.

  – Aneksom je predviđeno da se navedenim sredstvima pomažu djeca oboljela od karcinoma, a sredstva se mogu koristiti kako za troškove liječenja, tako i za finansiranje smještaja, medikamenata i ostalih izdataka, koji značajno otežavaju sam proces – objasnili su iz Fondacije.

  Preostalih 292.304,03 eura raspoređivaće se za pomoć mališanima koji se bore sa opakom bolešću, a čiji roditelji ili staratelji prilože potrebnu dokumentaciju.

  Osnivač Fondacije Budi human Goran Jovanović kaže da se neizmjerno raduju što će od sada biti u mogućnosti da pomognu mnogo većem broju djece i budu im podrška u najtežoj borbi.

  – Svako dijete je naša budućnost i naša odgovornost i nikada se ne smije osjetiti usamljeno. Fondacija će se uvijek truditi da bude oslonac našim najmlađim i najvrjednijim članovima društva, a raspoređivanjem pomenutih sredstava postići će se još jedan veliki, zajednički, podvig – poručio je Jovanović.

  Sve potrebne informacije u vezi sa procedurom raspoređivanja sredstava mogu se dobiti pozivom na broj 067/998-988, kao i putem e-mail adrese budihuman.me@gmail.com, prenosi CDM.