12 septembar – GUGL I SANOFI OSNIVAJU ZAJEDNIČKU KOMPANIJU ZA LIJEČENJE DIJABETESA

0
259

Američka kompanija Gugl i francuski farmaceutski gigant Sanofi najavili su osnivanje zajedničkog preduzeća koje će biti fokusirano na liječenje dijabetesa. Kako će izgledati proizvodi novoosnovane kompanije ili kada će izaći na tržište još uvek je nejasno, ali će ta kompanija, kako navodi agencija Frans pres, vjerovatno kombinovati klinička saznanja Sanofija sa Guglovim iskustvom u analitici i mini uređajima, navodi se u zajedničkom saopštenju.
– Budući da će se u početku zasnivati na povezivanju postojećih proizvoda, možemo očekivati da će prve inovacije stići prije nego da je program farmaceutskih istraživanja krenuo od početka – izjavio je direktor Sanofijevog odjeljenja za liječenje dijabetesa Stefan Olrih za AFP.
Mješovito preduzeće, pod nazivom Onduo, najprije će se fokusirati na dijabetes tipa 2, koji je zastupljeniji u svetu. U mješovito preduzeće Sanofi je investirao 248 miliona dolara, dok je Verli (Verily), zdravstvena podružnica Guglove matične kompanije Alfabeta, uložila jednaku sumu, dodaje Olrih.
Sjedište nove kompanije će biti u američkom gradu Kembridžu, u blizini Bostona.