15. novembar – Crna Gora i Makedonija će razmjenjivati stručni kadar

0
240

Direktor KCCG dr Jevto Eraković i makedonski ministar zdravlja Venko Filipče dogovorili su razmjenu stručnog kadra i primjene dijagnostičkih i terapijskih procedura za crnogorske i makedonske pacijente. Tokom sastanka u Skoplju, dr Eraković i Filipče saglasili su se da Crna Gora i Makedonija imaju prostor za produbljivanje saradnje, kroz pružanje obostrane pomoći i razmjenu iskustava u cilju unapređenja medicinske struke i nauke.

Dr Eraković je, kako je saopšteno iz KCCG, upoznao makedonskog ministra zdravlja sa kapacitetima Kliničkog centra Crne Gore, naglašavajući da se u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi sprovode najsloženije medicinske procedure, kao što su transplantacija, kardiohirurgija i mnoge druge.

– Kao i da se u kontinuitetu radi na prostornom i tehnološkom osavremanjavanju i edukaciji kadra. Zahvljujući tome, ljekari Kliničkog centra osposobljeni su da pružaju najsloženije i najzahtjevnije zdravstvene usluge, ne samo crnogorskim osiguranicima, nego i pacijentima iz regiona – navode iz KCCG.