30. novembar – Četkica za zube crnogorskih izumitelja

0
371

Četkica za zube koja u tijelu ima integrisanu izmjenjivu patronu sa pastom za zube, izum Iva Ivanovića i Marka Ivančevića iz Budve, prošla je prvi test komercijalne isplativosti i uskoro će se naći na tržištu.
Ivančević je objasnio da je Ivmax toothbrush aparat za oralnu higijenu, odnoso četkica za zube koja u svom tijelu ima integrisanu izmjenjivu patronu sa pastom za zube.
– Ivmax toothbrush proizvod prošao je prvi test komercijalne isplativosti. Na crowdfunding platform indiegogo.com kompanija ispunila je cilj i sakupila 214 odsto sredstava koja su joj bila potrebna za pokretanje proizvodnje – kazao je Ivančević.
On je rekao da je većina novca sakupljena sa razvijenijih tržišta (SAD, Južna Koreja i Njemačke), ali da su značajna sredstva prikupljena i u državama regiona Crnoj Gori, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji.
-Ivmax toothbrush je najuspješniji projekat sa ovih prostora koji se našao na indegogo platform – kazao je Ivančević.
On je rekao da su glavne inovacije mehanički sklop za precizno istiskivanje paste za zube i sistem lateksnih membrana koje sprječavanju sušenja paste za zube, a prednosti četkice su jednostavnost jer se rotiranjem tastera na ivmax toothbrush proizvodu, istiskuje količina paste za zube koja je preporučena od stomatologa.
Prednost je, kako je rekao, i ekološko rješenje.