25. maj – V Konferenciji Asocijacije ljekara porodične medicine jugoistočne Evrope

0
386

Održana je V Konferencija Asocijacije ljekara porodične medicine jugoistočne Evrope U Bečićima u hotelu Mediteran od 25. – 28. Maja sa temom Zdraviji u Jugoistočnoj Evropi, šta mi možemo da uradimo?
U ime Udruženja ljekara opšte/porodične medicine Crne Gore I organizacionog komiteta ovog skupa prisutne je pozdravila dr Draginja Radunović.
– Ponosni smo što smo pored ostalih 10 zemalja članica (pored Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Srbije, Slovenije, Makedonije i Turske) dio AGPFM SEE koja uspješno radi na promociji porodične medicine i jačanju njene pozicije u zdravstvenom sistemu kako bi se dostigli najveći mogući standardi u edukaciji, etici i liječenju pacijenata.
Ubijeđeni smo da će i ova Konferencija nastaviti uspješnu tradiciju prethodnih, te da će omogućiti ljekarima da razmijene svoja stručna znanja i vještine, da diskutuju i iznesu svoje stavove u vezi brojnih tema koje se odnose ne samo na kvalitet i organizaciju rada već i na socijalne i ekonomske interese ljekara opšte/porodične medicine u ovom dijelu Evrope – istakla je dr Radunović.
Ovo je bila prilika da ljekari saslušaju jedni druge, ali i da razmijene ideje koje mogu biti od pomoći u rješavanju svakodnevnih problema uz korišćenje institucija zdravstvenog sistema koje su im na raspolaganju.