31. decembar – Vitamini koji se udišu – SAD

0
331

Kompanija iz Los Anđelesa tvrdi da pretvara loše navike ljudi u dobre, uz pomoć različitih vrsta vitaminskih zamjena koje mogu da se udišu.
Vitamini i zamjene za hranu su biznis u vrijednosti od 13.4 milijarde dolara godišnje. Većina tih pilula se žvaće ili guta. Sada oni mogu da se udišu. Ovi tanki, metalni raspršivači iz Udahni zdravlje, biotehnološke kompanije sa Beverli Hilsa, ispuštaju vaporizovane vitamine, kofein ili melatonin.
-Naša kompanija zapravo ima za cilj da podigne svijet u novo doba funkcionalne inhalacije. Možemo da izgradimo proizvode oko mikronutrienata i dobrih sastojaka – navodi Daniel Volf Šapiro, direktor kompanije Udahni zdravlje.
Kompanija tvrdi da farmaceutski Be vitamini u tečnom stanju mogu da se pretvore u paru koja zadržava hranljive vrijednosti i može da bude brzo absorbovana u tijelu.
– Angažovali smo laboratoriju, SN Labs iz Santa Ane, u Kaliforniji i zatražili da sprovedu test kako bi dokazali da se tečni vitamini uspješno pretvaraju u gasovito stanje. To znači da su sastojci, dodati molekuli, vitamin i drugi, bili prisutni u tečnom ali i u gasovitom stanju – ističe su-osnivač kompanije Mario Danek.
Naravno, zdravorazumski način da unesete svoju dnevnu dozu vitamina i minerala je da se kvalitetno hranite.