12. maj – Platforma za podršku djeci sa smetnjama u razvoju

0
172

Pokrenuta je akcija #UslugePodrškeDoma kroz koju se pozivaju svi stručni radnici i saradnici centara za dnevni boravak i NVO da objavljuju snimke raznih aktivnosti za djecu sa smetnjama u razvoju na društvenim mrežama i tako daju podršku za njihov razvoj u kućnim uslovima, saopšteno je iz Ministartva rada i socijalnog staranja.

Akciju su pokrenuli JU Centar za dnevni boravak Pljevlja i svi drugi dnevni centri u Crnoj Gori, NVO Zračak Nade i Udruženja roditelja djece sa smetnjama u razvoju (članice NARDOSa) uz podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja i UNICEF-a.

– Platforma služi za podršku djeci i mladima sa smetnjama u razvoju i odraslim licima sa invaliditetom i njihovim roditeljima jer su zbog pandemije korona virusa od 16. marta ne pružaju usluge korisnicima u dnevnim centrima i udruženjima a koristiće se i kasnije, po prestanku pandemije – navodi se u saopštenju.

Platforma ima dio za online savjetovanje – komunikaciju sa psihologom, stručnim radnicima i ostalim osobama koje mogu da podijele značajne informacije i dio za razmjenu materijala koji pripremaju defektolozi, psiholozi, pedagozi, radni terapeuti, fizioterapeuti, socijalni radnici i drugi.