11. maj – Počeli specijalistički pregledi u KCCG

0
103

Rad u Kliničkom centru i u podgoričkim Domovima zdravlja se normalizovao. Svi oni koji nijesu mogli da dođu na specijalističke preglede i intervencije u Kliničkom centru zbog novonastale situacije u naredna dva mjeseca dobiće novi termin. Vrata pet domova zdravlja, koji su bili privremeno zatvoreni, će se otvoriti do kraja mjeseca, a ostalima stiže pojačanje kako bi sve postigli.

U poliklinici Kliničkog centra građani sada mogu na specijalističke preglede. Nošenje maski i fizička distanca su obavezni. Na ulazu se svima dezinfikuju ruke i mjeri tjelesna temperatura. A, svi koji u prethodna skoro dva mjeseca zbog epidemije korona virusa nijesu obavili specijalističke preglede ili neke druge intervenciju u Kliničkom centru dobiće novi termin.

– Kompletan Klinički centar, svo osoblje, ljekari, medicinsko osoblje i kadar će da se potrudi uz dopunski rad koji će biti organizovan do kasnih večernjih sati pozivaćemo naše pacijente koji nijesu obavili preglede, omogućimo im da ih obave u ova dva naredna dana – kazao je dr Jevto Eraković, direktor Kliničkog centra.

Od početka epidemije u podgoričkim domovima zdravlja lično i elektornski pruženo je više od 55 hiljada usluga pacijentima. Domovi zdravlja u Tološima i Zlatica i dalje će biti za kovid pacijente.

– Objekti koji su privremeno zatvoreni, zbog reacionalizacije će biti do kraja maja biće pušteni u funkciju – kazao je dr Nebojša Kavarić, direktor Doma zdravlja.

U domovima koji rade povećaće se broj timova kako bi se odgovorilo na sve potrebe pacijenata, pogotovo kada su u pitanju laboratorijski nalazi, rengen i ultrazvučna dijagnostika.

– Mi računamo da će domovi zdravlja potpuno od juna raditi redovno, u junu ćemo raditi i sistematske preglede za sve mališane – naveo je dr Kavarić.

Zbog epidemije korona virusa u prethodna skoro dva mjeseca fokus rada Kliničkog centra bili su kovid pacijenti, ali nisu bili zapostavljeni ni oni najugroženiji.