30. maj – Ministar Hrapović obišao povrijeđene iz udesa kod Bogetića

0
274

– Uz izraze iskrenog saučešća porodicama tragično preminulih u ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći, danas sam ovdje u OB Nikšić, gdje sam upravo obišao povrijeđene.

Želim da kažem da je zaista jednom brzom reakcijom zdravstvenih službi, prije svega Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Doma zdravlja i svih ekipa koje su se u najkraćem mogućem roku pojavile na mjestu nesreće, pružile prvu pomoć i transportovale ugrožene, odnosno povrijeđene ovdje u OB Nikšić. Takođe, želim da iskažem zahvalnost svim zaposlenima OB Nikšić, doktorima i medicinskom osoblju, koji su na veoma profesionalan, brz i veoma kvalitetan način pružili sve ono što je neophodno povrijeđenima koji su ovdje zbrinuti.

U ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći, u OB Nikšić je dovezeno 26 povrijeđenih, od toga je 7 njih nakon pružene pomoći i medicinske njege, zadržano na daljem liječenju u OB Nikšić, a njih 19 je pušteno na dalje kućno liječenje.

Svim povrijeđenim želim brz oporavak i da se u najkraćem mogućem vremenu vrate svojim porodicama – saopštio je ministar Kenan Hrapović.

– Mi smo jutros od 9 sati do 10:15 primili 26 lica zbog povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći. Sedmoro pacijenata je zadržano na bolničkom liječenju, 5 u Jedinici intenzivne njege, zbog ozbiljnosti povreda, a dva povrijeđena- na odjeljenju Opšte hirurgije i ortopedije.

Zbog krvarenja u stomaku, djevojčica starosti 9 godina je operisana uspješno, trenutno je stabilnih vitalnih parametara, dobro se oporavlja. Dva pacijenta su, da kažem, pod daljim nadzorom, planiramo da uradimo još neke dijagnostičke procedure i da procijenimo da li je potrebno u ovom trenutku raditi bilo koji operativni zahvat koji bi do kraja riješio njihove zdravstvene problem – istakao je dr Ilija Ašanin, direktor bolnice Nikšić.