16. novembar – ODOBRENA SREDSTVA ZA ŠEST ZDRAVSTVENIH USTANOVA SA TERITORIJE VOJVODINE – Srbija

0
320

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodijelila je ukupno 45.891.764 dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti zdravstva za šest zdravstvenih ustanova sa teritorije Vojvodine, a ugovori o dodjeli sredstava potpisani su u Upravnoj zgradi Kliničkog centra Vojvodine. Uručenju ugovora o dodjeli sredstava prisustvovali su i predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.
Mirović je rekao da će Pokrajinska vlada nastaviti sa aktivnostima na unapređenju uslova u zdravstvu, među kojima su najvažnije izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine. Naglasio je da su u tom pravcu učinjeni ozbiljni koraci, da je formiran Odbor koji će se baviti tim pitanjima, pred kojim je mnogo posla.
Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević rekao je da su uštedama obezbijeđena sredstva u visini od 46 miliona dinara koja su dodijeljena opštim bolnicama u Vrbasu, Vršcu i Senti, bolnici u Beloj Crkvi, Kliničkom centru Vojvodine i Institutu za plućne bolesti AP Vojvodine u Sremskoj Kamenici.