19. april – Blockchain tehnologija i u službi zdravstva – Slovenci predstavili Medicohealth platformu

0
284

Početkom aprila na tržištu je predstavljena slovenačka aplikacija Medicohealth, rješenje koje uz pomoć najnovijih tehnologija, između ostalog, otklanja i jedan od najvećih problema u zdravstvu – liste čekanja.

Platforma, saopštio je ovaj medicinski portal, omogućava pacijentima da pronađu najpogodnijeg ljekara za svoju bolest u najkraćem mogućem vremenskom periodu i da pritom njihovi lični podaci budu bezbjedni.

Idejni tvorci Medicohealth platforme su Milan Rajlič, Marco Muhrer-Schwaiger i dr Andrej Muževič.

– Platforma omogućuje i stavlja naglasak na približavanje svih aspekata – povezuje pacijente, ljekare i istraživače u jedinstvenu i potpuno bezbjednu mrežu. Sve smo povezali u jednu cjelinu zahvaljujući blockchain tehnologiji. Naša misija je da povežemo cio svijet u jedan sistem liječenja, da obezbijedimo pacijentima iz cijelog svijeta pristup najboljim ekspertima, da im omogućimo najbolji mogući kvalitet i transparentnost liječenja, a da u isto vrijeme brinemo o najsenzitivnijem elementu – zaštiti ličnih podataka, što je u današnjim vremenima od izuzetne važnosti – dodaje se u saopštenju.