19. oktobar – Studenti sa invaliditetom oslobođeni plaćanja školarine

0
90

Studenti sa invaliditetom oslobođeni su obaveze plaćanja naknade za studiranje za studijsku 2020/21. godinu, odlučio je Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG).

Iz UCG su kazali da je to odlučeno na zahtjev Udruženja mladih sa hendikepom, Udruženja Multipleskleroze i Pomorskog fakulteta Kotor, kao i na pojedinačne zahtjeve studenata.

Upravni odbor ovlastio je Komisiju za dodjelu novca za poboljšanje uslova stanovanja i za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG dodjelom kredita da raspiše oglas.

Predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica kazao je da će oglas za dodjelu novca za poboljšanje uslova stanovanja zaposlenih na Univerzitetu, sa obrascem zahtjeva za rješavanje stambenih potreba, biti objavljen u Biltenu UCG.

On je dodao da je, na predlog Komisije, Upravni odbor donio odluku da su krediti koji se dodjeljuju za poboljšanje uslova stanovanja beskamatni.

Na sjednici je, kako je saopšteno, donijeta i odluka o formiranju drugostepene komisije za rješavanje stambenih potreba zaposlenih na UCG.

Članovi drugostepene komisije su Mirko Đurović, koji je i predsjednik Komisije, Miran Begić, Svetlana K. Perović, Snježana Hrnčić i Veselin Mićanović.