19. oktobar – Počinje adaptacija dva doma zdravlja u Podgorici

0
77

Realizacija projekta adaptacije objekata domova zdravlja Nova Varoš i Stara Varoš u Podgorici zvanično je počela uvođenjem u posao izvođača, podgoričkog preduzeća Fidija.

Kako navode iz Uprave javnih radova, vrijednost radova je 995.797 eura, rok za njihovo izvođenje je pet mjeseci, a sredstva je obezbijedila Vlada Crne Gore.

Stručni nadzor, kako dodaju, obavljaće doo Urbi.pro iz Podgorice, sa kojim je Uprava javnih radova zaključila ugovor na iznos od 23.534 eura.

– Na radnom sastanku predstavnika Uprave javnih radova sa izvođačem, stručnim nadzorom, projektantom i rukovodstvom JZU Dom zdravlja Podgorica, dogovoreni su dalji koraci i način organizacije budućih gradilišta. Posebno je istaknuta neophodnost da tokom radova bude obezbijeđen kontinuirani rad medicinskog osoblja domova zdravlja sa pacijentima – navodi se u saopštenju.

Projekat obuhvata stavljanje u funkciju trenutno neiskorišćenih spratova dva objekta.

– Dom zdravlja Nova Varoš na ovaj način dobiće nove prostorije za laboratoriju, savjetovalište, ginekologiju, izabrane ljekare, administraciju i prateće sadržaje. U Domu zdravlja Stara Varoš planirano je organizovanje fizikalne terapije, centra za edukaciju, zatim prostorije za izabrane doktore, kao i administrativni i drugi sadržaji za zaposlene – kazali su iz Uprave javnih radova.