23. januar – Centralna klinička bolnica za liječenje visokih državnih zvaničnika – Rusija

0
315

Vladimir Putin, predsjednik Rusije je izjavio da postoji problem u zdravstvu jer ruske državne bolnice i klinike, čak i najbolje među njima, nisu na nivou zadatka.
Kremlj sada ima rješenje: Putinovo osoblje je naručilo planove za novu jedinicu Centralne klinične bolnice, specijalno osmišljenu za liječenje visokih državnih zvaničnika u zemlji. Trospratna jedinica će biti ekskluzivna sa prostorom za samo 10 pacijenata u jednom trenutku. Biće opremljena komunikacionim sistemima koji su, po ruskim zakonima, rezervisani za predsjednika, premijera i nekoliko drugih najviših zvaničnika. Novo zdanje će koštati 2,9 milijardi rubalja što je oko 48.11 miliona dolara, uz dodatne troškove za opremanje.
Predviđena za stacionarnu i ambulantnu njegu, specijalna klinika će imati dvije VIP sobe za pacijente, od kojih svaka pokriva 200 kvadratnih metara, što je skoro tri puta više od prosječnog ruskog stana. U planu je i velika konferencijska sala gdje će zvaničnici podvrgnuti tretmanu moći da sazivaju sastanke, kao i bazen.