24. maj – Potpisan Memorandum o razumijevanju između Vlade Crne Gore i Steward Health Care International Limited

0
320

Ministar zdravlja, dr Kenan Hrapović je u ime Vlade Crne Gore potpisao sa dr Arminom Ernstom, predsjednikom Steward Health Care, najvećim privatnim profitnim bolničkim operaterom u Sjedinjenim Američkim Državama, Memorandum o razumijevanju, kojim su utvrđeni principi saradnje u budućem periodu.

Dogovorena je saradnja u pogledu pružanja usluga zdravstvene zaštite i saradnje u drugim oblastima u Crnoj Gori na osnovu javno privatnog partnerstva ili u drugom obliku.

Potencijalni zajednički projekti se odnose na unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite u Crnoj Gori, potencijalne investicije u Institut Igalo, bolnicu Meljine, te aktivnosti u vezi sa unapređenjem informacionih sistema u zdravstvenim ustanovama.

Ministar Hrapović izrazio je zadovoljstvo povodom potpisivanja Memoranduma o razumijevanju i uvjerenje da je ovo samo prvi korak na putu ka uspješnoj saradnji.

– Kao što smo i predvidjeli Memorandumom, u narednom periodu ćemo razmatrati potencijalne oblasti saradnje u pogledu pružanja usluga zdravstvene zaštite, a nadam se da ćemo uskoro definisati i konkretne projekte. Mi smo nedavno krenuli sa realizacijom projekta telemedicine, pa smatram da i to može biti interesantno polje za saradnju – rekao je dr Hrapović.

Dr Armin Ernst, predsjednik SHC, zahvalio je na konkretnim predlozima i projektima za saradnju i izrazio nadu da će do njihove realizacije doći uskoro.

– Medicina postaje globalna, a telemedicina nema granica – istakao je dr Ernst.