Maj 2018. – Akcije Zavoda za transfuziju krvi – Poddgorica

0
305

Srednja stručna škola “Ivan Uskoković” iz Podgorice organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo oko 15 dobrovoljnih davalaca krvi.
Crveni krst Danilovgrad, Klub dobrovoljnih davalaca tog grada i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Doma zdravlja Danilovgrad. U akciji je učestvovalo oko 100 davalaca krvi.
Akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovali su i maturanti tivatske gimnazije. U akciji je učestvovalo oko 20 učenika.
Crveni krst Kolašin i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore organizovali su akciju
dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta u tom gradu. U akciji je učestvovalo više od 50 davalaca krvi.
Akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovali su i maturanti i profesori Srednje mješovite škole u Petnjici, i u toj akciji je odazvalo oko 20 učesnika.
Vojska Crne Gore organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi u susret Danu nezavisnosti, koji se obilježava 21. maja. U akciji koja je organizovana u Podgorici, Pljevljima, Danilovgradu, Baru, Nikšiću i Kolašinu učestvovalo je oko 90 pripadnika Vojske Crne Gore.
Zaposleni u Javnom preduzeću Vodovod i kanalizacije organizovali su još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama firme. U akciji je učestvovalo više od 50 davalaca krvi.
Zaposleni u Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu (CEDIS) organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici. U akciji je učestvovalo oko 40 davalaca krvi.