23.maj – Otvoren Kabinet za gastroenterologiju u Pljevljima

0
369

Kabinet za gastroenterologiju, koji je otvoren u bolnici u Pljevljima, donijeće benefite pacijentima iz toga i drugih gradova na sjeveru Crne Gore i omogućiti efikasniji skrining program ranog otkrivanja karcinoma debelog crijeva, ocijenio je ministar zdravlja dr Kenan Hrapović.

– Na taj način rasterećujemo KCCG i jako je važno da će ubuduće uslugu gastroenterologije, građani dobijati u svom rodnom gradu i gradu u kojem žive, borave i rade. To je benefit za pacijente. Moram da se zahvalim prof. dr Srđanu Đuranoviću, koji je na čelu tima crnogorskog zdravstva da sprovodi projekat razvoja gastroenterologije – kazao je dr Hrapović.

Gastroenterolog prof. dr. Srđan Đuranović, rekao je da je razvoj gastroenterologije jedan od prioriteta Ministarstva zdravlja.

– Ovo što mi danas ovdje radimo je sastavni dio velikog projekta koji se zove Razvoj gastroenterologije u Crnoj Gori. Mi smo kao glavni prioritet imali uvođenje novih dijagnostičko-terapijskih procedura u gastroenterologiju, prvo u KCCG. Sada je došao trenutak da se gastroenterologija razvija i u drugim dijelovima Crne Gore – istakao je prof. Đuranović.

Direktor Opšte bolnice u Pljevljima, dr Ernes Gadžo, kazao je da je Kabinet za gastroenterologiju opremljen zahvaljujući pomoći i podršci Vlade Crne Gore, Ministarstva zdravlja, Fonda zdravstva i Rudnika uglja.

Gastroenterolog, Milorad Čavić, kazao je da otvaranje Kabineta za gastroenterologiju predstavlja ostvarenje njegovog dječačkog sna.