BOJAN MAROVIĆ, pjevač

0
544

[heading style=”2”]SAMO SE SRCEM DOBRO VIDI[/heading]

 

Mladić koji je trujumfalnim početkom svoje muzičke karijere zadobio snažne simpatije publike, od prvog javnog nastupa ne prestaje da plijeni snagom ljubavi prema onome što radi i što veoma uspješno prenosi na publiku. Fantastični debitant koji se 2002. godine pojavio na Sunčanim skalama i po prvi put u istoriji te manifestacije postao pobjednik i debitantske i večeri afirmisanih umjetnika, dokazao je svoj nesporan muzički talenat objavivši 3 muzička albuma: Zbog tebe (2004), Litar neba (2007) i Za tebe i mene (2011). Ovaj mladi Podgoričanin do danas se, do svoje 27. godine, publici predstavio i kao glumac u TV seriji Imam nešto važno da vam kažem (2005). Još odmalena bavi se košarkom. Ipak, ono što ga čini jedinstvenim jeste neponovljiva harizma, osmijeh koji ima moć da savlada sva teškoće. Kao veoma važno ističe da se samo srcem dobro vidi.

39-marovic

Koliko je osobi koja se bavi Vašom vrstom posla moguće ostvariti dobru brigu o zdravlju? Šta to u Vašem slučaju podrazumijeva?

 Ljubav prema muzici je velika i ona nikada nije dovedena u pitanje, ali stres koji okolina nosi je veliki. Ipak, zdravlje je na prvom mjestu. Treba imati redovne obroke, hraniti se zdravo i da sve što unosimo kontrolišemo.

Bavite se poslom koji je spoj lijepog i korisnog. Koliko je ljubav prema onom što radite važna za uspjeh?

Uspjeh je relativna stvar. Za mene je svaki korak dovoljno važan ako je učinjen sa mjerom. Ljubav prema onome što radiš, kao i podrška okoline, je nešto što mora postojati.

Na koji način prevazilazite stresne situacije kojima ste kao slavna osoba svakodnevno izloženi?

Stres je sastavni dio ovog poziva. Nema toliko veze sa muzikom, ali ima veze sa okolinom i raznim ljudima koji prosto sve čine da vam ukradu i posljednji atom pozitivne energije, ali moje pražnjenje se ogleda samo u stvaranju i nekom okruženju koje me čini uvijek nasmijanim.

Na koji način doživljavate slavu?

Pripadam ljudima. Sve što sam stvorio nema smisla ako ne dijeliš sa drugima. Kroz muziku koju pišem pričam o sebi i svojim osjećanjima. Jedno sam siguran, uvijek ću biti tu, jer muzika je svuda oko nas.

Pojam „kvalitetno provedeno vrijeme” prije biste opisali kao efektivan rad u studiju ili kao neku slobodniju varijantu: druženje sa porodicom, prijateljima, bavljenje sportom ili sl.?

Prijatelji, porodica i muzika, zar mogu to odvojiti? Sve me čini sretnim. Podigao sam se u gradu koji ima dušu. To je moja Podgorica i naučio sam šta je ljubav prema okolini, prema porodici, poštovanje prema ljudima koji su ti bliski, a muzika je ta nit koja me uvijek spajala sa svima i kada sam god zapjevao ljudi su me slušali. To je kvalitetno provedeno vrijeme.

Omiljeni oblik rekreacije?

Igram košarku. Izgubio sam na brzini, ali se neću lako pustiti.

Da nijeste muzičar, bili bi…

Zanatlija neki, koji, opet, pravi i stvara nešto. Koji Vam tip ishrane posebno godi? Volim ribu.

Omiljeno jelo?

Morski plodovi koje moja majka sprema. Šta biste željeli da ostvarite u Vašoj muzičkoj karijeri?Da trajem, okupljam ljude oko muzike koju stvaram.

Poruka čitaocima Medicala.

Što manje stresa, dobro vino, malo volje i to će biti dosta…

A. Radanović