SREĆA JE U MALIM STVARIMA KOJE ŽIVOT ČINE

0
672

foto13Mladi i talentovani crnogorski pjevač Samir Ramović kvalitetom i glasom gradi svoju muzičku stazu. Da dobra pjesma lako nađe put do publike dokaz je i njegova numera „Ljubavi nove“, koja je za kratko vrijeme osvojila veliki broj ljubitelja pop zvuka, ne samo u Crnoj Gori nego i šire.

Muzika je sastavni dio njegovog bića, od malena u njoj uživa i druži se sa njom.

Od kada znam za sebe volim muziku. Još kao jako mali skupljao sam audio kasete raznih izvođača koji su pripadali totalno različitim muzičkim žanrovima. Sjećam se da sam sa svojih šest godina šetao s ocem ulicom Kneza Mihaila u Beogradu kada smo savim slučajno naišli na grupu muzičara koju su činili Indijanci koju putuju svijetom i sviraju svoju instrumentalnu muziku. Tada mi je otac kupio njihovu kasetu koju sam puštao bezbroj puta, sve dok se traka u kaseti nije pokidala. Nekoliko godina kasnije sam u Budvi kupio kasetu Michael Jackson-a, koja je doživjela istu sudbinu. Slušao sam različite žanrove, i smatram da je to jako dobar način da mlada osoba formira muzički ukus i odluči šta će slušati.

Učešćem u emisiji X-Factor 2013. godine momentalno je osvojio publiku i članove žirija. Iako nije prošao dalje i nakon četiri DA dobijena od članova žirija, pojavljivanje u ovom šou smatra velikim iskustvom.

Učešće u X-Factoru je jedno izutno značajno iskustvo za mene. U početku mi je bilo žao što sam isključen iz daljeg takmičenja nakon što sam osvojio žiri i dobio četiri DA. Ali jako dobra stvar mi se desila tek nakon dvije godine. Naime, Kiki Lesendrić iz „Pilota“ je tada bio jedan od članova žirija. Ja sam nakon dobijenih četiri DA, otpjevao refren legendarne pjesme koju je gore pomenuti vrhunski kantautor napisao i otpjevao prije mnogo godina. To je izazvalo ogromno oduševljenje svih prisutnih, naročito Kikija Lesendrića. To je ostavilo toliki utisak na njega da je nakon godinu dana u jednom intervjuu na pitanje o iskustvu i utiscima iz X- Factora, pomenuo mene i moj nastup kao nešto što mu je ostalo upečatljivo. Sreli smo se na ovogodišnjim Sunčanim skalama prvi put nakon mog nastupa na X-Factoru, odmah me je prepoznao, družili smo se, i evo sada ekskluzivno otkrivam dogovorili saradnju. Ja ću pjevati Kikijevu pjesmu, a velika vjerovatnoća da će doći i do dueta.

Na prestižnom crnogorskom festivalu „Sunčane skale“ do sada je učestvovao dva puta i sa njega nosi samo pozitivne utiske.

Festivalom „Sunčane skale“ sam i više nego zadovoljan. To je jedan jako ozbiljan festival koji živi već dvadeset i jednu godinu uprkos finansijskoj krizi i svim poteškoćama s kojima se bori. On za mene znači mnogo, jer me za isti vežu izuzetno pozitivna iskustva. Prvi put sam nastupio prije pet godina sa pjesmom „Lipe i med“ koja je ujedno bila i moja prva snimljena numera. To je bilo izvanredno iskustvo, a pjesma „Lipe i med“ je odlično prihvaćena od strane publike, što je na kraju i najbitnije. Ove godine sam nastupio s pjesmom „Ljubavi nove“ koja se širi kao virus. Jako pozitivne rekacije su vezane za nju, emituje je veliki broj radio stanica i to više puta dnevno. U kolima na radiju često čujem svoju pjesmu, u kafićima, tržnim centrima. To je poseban osjećaj.

Saradnja sa poznatim kantautorom Sergejom Ćetkovićem rezultirala je kvalitetnom i popularnom numerom „Ljubavi nove“.

Pjesma „Ljubavi nove“ je podigla čitavu moju muzičku priču na viši nivo. Sama saradnja sa čuvenim kantautorom Sergejom Ćetkovićem je garantovala to. Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja, družili i tek kasnije Sergej mi je sasvim spontano dao pjesmu koju je za sebe napisao prije pet do šest godina. Smatram da tek dolaze najbolji dani za tu pjesmu. Saradnju ćemo nastaviti i u budućnosti, jer kao što kažu „Tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati“.

Crnogorsku muzičku scenu krase brojni talenti, koje (ne)umijemo da prepoznamo na pravi način.

Crnogorska muzička scena, po mom mišljenju, nije baš na zavidnom nivou, iako imamo veliki broj izuzetnih izvođača. Mi ne znamo cijeniti kvalitetne umjetnike dok stvaraju kod nas, tek kada odu negdje van, pa ih tamo ljudi prepoznaju kao nešto što vrijedi, mi ih tek tada počnemo cijeniti. A oni bili isti oni koje nijesmo ni primjećivali.

Svoj muzički ukus gradio je slušajući različite žanrove, što i danas radi. Raznolikost muzičkih pravaca koja zavisi od trenutka, ono je što Samir služa za svoju dušu.