06. novembar – Nehirurško povećanje penisa najtraženiji tretman – SAD

0
309

Mnogi muškarci se podvrgavaju sredstvima za punjenje penisa u cilju povećanja veličine polnog organa postupkom koji je sličan botoksu, tečnost se ubrizga u kožu. Obično se hijaluronska kisjelina ubacuje u tkivo koje se nalazi ispod osovine, odnoso tijela penisa. Proces je nehirurški, pa ima tendenciju da bude jeftiniji od operacije uvećanja penisa. Troškovi se kreću od oko 1.500 funti, a operacija je oko 5.000 funti, piše Dejli Star.

Suprotno mišljenju, postupak ne utiče na dužinu penisa. Ako postupak bude izveden uspješno, punila mogu da povećaju širinu za jedan do dva centimetara. Ovi rezultati nisu trajni i obično traju oko 18 mjeseci.

Kao i kod svih kozmetičkih postupaka, i ovde postoje rizici. Prof. dr Asif Munir, iz Udruženja uroloških hirurga Britanije, ne odobrava ovaj postupak koji je postao jako popularan u Britaniji.

– Svi ovi postupci povećanja uglavnom povećavaju opseg i to neće imati koristi za vašu dužinu, tako da funkcionalno neće poboljšati stvari. Ako ništa drugo, to bi moglo dovesti do komplikacija koje će kasnije oslabiti njihovu seksualnu funkciju – rekao je prof. Munir za BBC.