07. maj – Otvorena nova zgrada Centra za socijalni rad, RF PIO, RFZO I NSZ – Srbija

0
271

Ministri Vulin i Lončar i gradonačelnik Beograda Siniša Mali u Obrenovcu otvorili novu zgradu Centra za socijalni rad, RF PIO, RFZO i NSZ.

Ministar Aleksandar Vulin je istakao da je ovo prvi objekat za socijanu zaštitu koji je otvoren nakon 30 godina i da je ovo prvi put da je primijenjen novi concept na kom je sve na jednom mjestu, a tako se štedi vrijeme i prostor.

U novoj zgradi, koja ima ukupno 845 metara kvadratnih, biće smještene i prostorije Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i Inspektorata za rad.

Objekat Centra za socijalni rad Beograd za Obrenovac uništen je u poplavama prije dvije godine, a bez prostorija za rad su ostali i RFZO i Fond PIO. Rukovodeći se potrebama korisnika, kao i ekonomičnošću, donesena je odluka da se podigne novi objekat u kojem će biti smještene sve tri ustanove, kao i NSZ i Inspektorat za rad, a gdje će građani Obrenovca sve svoje poslove iz domene tih institucija moći da obavljaju na jednom mjestu.