08. oktobar – Jesenje čišćenje UMA – BiH

0
262

Studenti master studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Banjaluci, Gordana Ružić i Danka Stojanović, uz podršku svojih profesora i Društva psihologa RS, organizovali su neobičnu akciju pod sloganom Jesenje čišćenje UMA.
Ako možemo u jesen pospremati ormare, stanove, dvorišta, zar to nije idealno vrijeme da napravimo veliko spremanje i u svojom glavama i dušama, poručuju mladi psiholozi.
– S obzirom na to da živimo u vremenu brzine, ljudi su otuđeni jedni od drugih, poslednji je trenutak da zastanemo malo i da posvetimo vrijeme sebi i svojim potrebama. Ukoliko ne uspijemo izdvojiti vrijeme za sebe i obratiti pažnju na svoje mentalno zdravlje, možemo postati veoma nezadovoljni sobom, jer zapravo nemamo vremena da upoznamo ni sebe ni druge. Zato zastanite, napunite se energijom, saznajte nešto novo i očistite um, jer ipak se s razlogom kaže da je čistoća pola zdravlja – navode Ružić i Stojanović.
Svi događaji u okviru Jesenjeg čišćenja UMA, a radi se o nizu zanimljivih radionica, panela, diskusija, održavaju se od 8. do 12. oktobra na banjalučkom Filozofskom fakultetu, povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja.