11. april – Traže nagradu za medicinske sestre i tehničare – Hrvatska

0
180

Strukovna udruženja medicinskih sestara i tehničara predložile su ministru zdravlja Viliju Berošu da donese odluku o nagrađivanju medicinskih sestara i tehničara, te drugog zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja, koje je na prvoj liniji zaštite pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Pismo ministru uputili su predsjednici Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak i predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva Adriano Friganović.

– Uputili smo pisani predlog ministru u kojem ga molimo da razmisli o linearnoj stimulaciji koja bi naše medicinske sestre i medicinske tehničare – heroje ove pandemije, bar u malom segmentu nagradila u ovoj teškoj situaciji kada z dravlje nacije stavljaju ispred svog zdravlja i zdravlja svojih porodica. Predlog je da se nagrade svi zdravstveni i nezdravstveni radnici koji rade u respiracijskim i COVID-19 centrima širom Hrvatske – rekao je u ime udruženja Gazić.