23. mart – Novi rendgen za Dječiju bolnicu – Vojvodina

0
299

Institut za zdravstvenu zaštitu djece i omladine, nakon 35 godina dobio je novi rendgen aparat, koji će u budućnosti liječiti više od 20 hiljada pacijenata.
Tim povodom i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković posjetio je Institut gde se upoznao sa trenutnom situacijom.
Dječija bolnica godišnje obavi više od 130 hiljada pregleda, a većina uključuje i rendgen aparat.rajinska vlada
Njegovom nabavkom, za koji je Pokrajinska vlada iz budžeta izdvojila 14 miliona dinara, znatno će unaprijediti rad dječije bolnice.
– Ono što je bitno i važno jeste napomenuti da se, osim što se unapređuje rad i kvalitet rada naravno, utiče maksimalno na bezbjednost djece jer će samim tim zračenje biti znatno manje, a kvalitet radiografske slike znatno bolji – objasnio je Gojković.
Na Institutu trenutno radi samo devet radiologa, a direktorka Instituta ističe da je to nedovoljno za potrebe bolnice.
– Mi na neki način pravimo i kadrovski plan i planiramo obuku naših sadašnjih radiologa, a isto tako će nam biti neophodno da apliciramo za još dodatnih radnih mjesta – izjavila je direktorka Instituta dr Jadranka Jovanović – Privrodski.
Sljedeći korak je nabavka i magnetne rezonance uz pomoć fondacije Magnet za ljubav. Krajem prošle godine, u njihovu akciju uključila se i Pokrajinska vlada.