24. oktobar – Završen 14. kongres Nacionalne asocijacije ljekara – Srbija

0
28

Kongres Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije sa međunarodnim učešćem, koji je trajao od 20. oktobra u Vrnjačkoj Banji završen je 24. oktobra.

Kongres je otvorio državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije Mirsad Đerlek. Otvaranju Kongresa prisustvovali su direktori zdravstvenih ustanova Republike Srbije. Prof. dr Slobodan Milisavljević– direktor Univerzitetskog Kliničkog centra Kragujevac i prim. dr Aleksandar Adamović– direktor Gradskog zavoda za kožne i venerične bolesti Beograd, prim. dr Slavica Lončar – zamjenica direktora Doma zdravlja Kragujevac i oko dvjesta medicinskih sestara-tehničara iz cijele Srbije.

Kongres je trajao četiri dana.

Uvodnu riječ je dao dr Nebojša Vacić koji je ukazao na značaj epidemiloških mjera tokom kongresa i naglasio da edukacija zdravstvenih radnika nikada ne staje.

Medicinske sestre su srce i žila kucavica zdravstvenog sistema Srbije, za vrijeme opasne pošasti koja je pogodila čitav svijet, bio je moto ovog značajnog kongresa, naglašeno je na kongresu, prenosi Kurir.rs.