25. oktobar – Akcije za borbu protiv dječje paralize

0
281

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv dječje paralize, u organizaciji Rotari kluba, organizovano je predavanje o iskorjenjivanju ove bolesti o čemu je govorio dr Elvis Omeragić, kao i akcija prikupljanja sredstava za Polio fondaciju.

Predsjednik RK Bijelo Polje Željko Madžgalj, kazao je da će ujedno biti organizovana akcija prikupljanja sredstava za Polio fondaciju, preko koje se finasira najveći dio aktivnosti Rotarija na suzbijanju te bolesti. On je podsjetio da je od 1985. godine, kada je pokrenut globalni projekat Rotary internacionala, preko pomenute fondacije, sakupljeno preko 2,2 milijarde dolara za iskorjenjivanje dječje paralize.

– Rotari klub Bijelo Polje pridružio se milionima aktivista širom svijeta, koji su na različite načine obilježili taj dan, kako bi se podigla svijest, obezbijedila sredstva i podržalo iskorijenjivanje te teške zarazne bolesti, čije se širenje sprečava vakcinacijom – istakao je Madžgalj. Volonteri bjelopoljskog Rotari kluba građanima su dijelili flajere u kojima se navode razlozi zbog kojih se treba energičnije boriti protiv poliomielitisa, ulozi koju Rotari klub ima u iskorjenjivanju te opake bolesti, od koje su najviše pogođenja djeca.