05. decembar – Medicina budućnosti – Srbija

0
249

Kvantna medicina je nova grana medicine kojom mogu da se bave samo ljekari koji su licencirani u Srbiji od strane Ministranstva zdravlja. Ljekari moraju da prođu obuku u okviru Srpskog lekarskog društva.

Mnogi tvrde da je to medicina budućnosti i da prepoznaje i začetke bolesti. Gostujujući u Beogradskoj Hronici dr Vladimir Sinicki, specijalista radiologije i kvantne medicine rekao je da je kvantna medicina nova grana medicine koja integriše znanja i iskustva zapadne i istočne medicine, pruža najbolje iz te dvije medicine i daje mogućnost pacijentima da prevaziđu bolest. Da se izliječe na bezbolan način bez štetnog djelovanja ljekova. Dijagnostika se može vršiti bez štetnog zračenja i kontrasta, kao i negativnih posljedica za pacijente.

– Uz pomoć aparata koji se koriste za dijagnostiku kvantne medicine možemo da vidimo predispoziciju oboljenja, jer mi snimamo elektromagnetne talase naših ćelija tkiva i organa. Svaka bolest ima četiri faze. U prvoj fazi bolesti imamo poremećaj elektromagnetnog polja u ćeliji, u drugoj fazi dolazi do poremećaja informacija između ćelija, treća faza je biohemijska faza, a četvrta faza je faza manifestacije bolesti – objasnio je dr Sinicki.

– Prvo razgovaramo sa pacijentom i uzimamo anamnezu, poslije toga se obavlja termovizijski skener, gdje snimamo toplotu pacijenta ili infracrveno zračenje, to nije štetno. Poslije ovog snimanja primjenjuje se biorezonantni skener, pregled je pouzdan. Tačnost pregleda je oko 90 odsto. Svaka ćelija pacijenta ima kodiranu frekvenciju elektomagnetnog polja – kazao je dr Sinicki.

Takođe je dodao da bi bilo dobro da kvantna medicina bude dio zdravstvenog sistema, jer u roku od sat vremena imate skrining cijelog tijela.