01. jul – Mobilne vakcinalne ekipe u domovima i u firmama

0
25

U cilju približavanja imunizacije građanima, Tim za pravljenje infrastrukture i praćenje masovne imunizacije zajedno sa Ministarstvom zdravlja organizovao je akciju mobilnih vakcinalnih ekipa, koje će vakcinisati zainteresovane građane u njihovim domovima, ili, za privredna društva u njihovim firmama.

Direktor Doma zdravlja Podgorica i koordinator za vakcinaciju, dr Danilo Jokić, kazao je da će se ekipe za vakcinaciju odazvati zainteresovanim građanima ukoliko se prijavi dvije ili više osoba iz domaćinstva, dok će vakcinacija u privrednim društvima biti organizovana ukoliko se prijavi 4 ili više osoba iz preduzeća.

– S obzirom da temperature u Crnoj Gori prelaze 30 stepeni te da se zbog velikih vrućina predlaže ograničen izlazak u periodu od 12 do 18 časova, na ovaj način omogućavamo svim zainteresovanim građanima i privrednicima da se imunizuju u svojim domaćinstvima ili  privrednim društvima i da na taj način zajednički doprinesemo povoljnoj epidemiološkoj situaciji – istakao je dr Jokić.

On je pozvao građane da se prijave na dostupne kontakt telefone lokanim domovima zdravlja, svakog dana od 8 do 20 sati jer broj 1717 neće biti u funkciji za ovaj vid zakazivanja imunizacije.