02. jul – Vrijedna donacija Domu zdravlja Herceg Novi

0
24

Dom zdravlja Herceg Novi primio je donaciju u vidu medicinske opreme, nabavljene sredstvima prikupljenim na trodnevnom bazaru humanitarnog karaktera koji je u maju mjesecu održan u Portonovom. Prezentacijom kulture i tradicije, i zahvaljujući velikodušnosti 52 lokalna vinara, proizvođača slanih i slatkih delicija, zanatlija i malih proizvođače preparata za ljepotu i njegu, ali i zakupcima lokala u Portonovom, prikupljeno je skoro 3,500 eura. Posebno mjesto u ovoj priči ima učešće učenika škola „Dašo Pavičić“ i „Orjenski Bataljon“, čiji su donirani likovni radovi prodavani na Bazaru. Sredstva su iskorišćena za kupovinu zdravstvene opreme za liječenje kovid pacijenata.

Gospodin Rašad Alijev, izvršni direktor kompanije Azmont Investments, kazao je da su godinu pandemije obilježili zdravstveni radnici i njihova herojska posvećenost našem zdravlju, te da je ova skromna donacija samo simboličan znak zahvalnosti.

Ova donacija će poboljšati kvalitet našeg rada i tretman pacijenata, pa moramo iskazati zadovoljstvo što imamo prijatelja i susjeda kao što je Portonovi“, saopšteno je iz uprave Doma zdravlja. U ime tima Porotnovog, opremu su uručili Stevan Milić, generalni menadžer Portonovog i Nikola Banović, direktor Portonovi marine.