03. januar – Ljekari i medicinsko osoblje ne posustaju

0
90

Ljekari i medicinsko osoblje i dalje ne posustaju u borbi sa virusom. Svojim predanim radom i odnosom prema pacijentima pokazuju humanost koja nema granice, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović nakon što je obišla Kovid odjeljenje Interne klinike u Kliničkom Centru Crne Gore, i zajedno sa kolegama obavila ljekarsku vizitu pacijenata smještenih na tom odjeljenju.

Ministarka je saopštila da je na klinici organizovan smjenski rad tokom praznika sa posebno pojačanim kapacitetima, i naglasila posvećenost osoblja u vremenu pandemije.

– Moram da naglasim da je osoblje veoma posvećeno, da su ljekari jako posvećeni, iako su dosta i umorni. Ovo je ipak jedna situacija koja traje jako, jako dugo, ali pacijenti su izuzetno zadovoljni tretmanom koji dobijaju. Prenijeli su mi sve pohvale na račun osoblja i ljekara. I sama sam se još jednom, po stoti put, uvjerila u to da se radi o sjajnoj ekipi ljudi, koja maksimalno, entuzijastično i bez ikakvih dodatnih pitanja daju svoj maksimum, uopšte ne vodeći računa o tome kakve mogu eventualne posledice da se dese po njih lično ili njihove porodice. Ljekari i medicinsko osoblje i dalje ne posustaju u borbi sa virusom. Svojim predanim radom i odnosom prema pacijentima pokazuju humanost koja nema granice – zaključila je ministarka zdravlja.