03. novembar – Nove pretrage kod privatnika da bi skratile liste čekanja – Hrvatska

0
281

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) je radi smanjena lista čekanja pacijenata, a prema uputu Ministarstva zdravlja ugovorio dodatne dijagnostičke postupke MR-a, CT-a i PET/CT-a.
– U svrhu smanjenja lista čekanja, a prvenstveno na zadovoljstvo onkoloških pacijenata – HZZO je odobrio ugovaranje dodatnih postupaka PET/CT-a za podružnice MEDIKOL-a Zagreb, Split, Rijeku i Osijek kao i MR-a za Zagreb, Split, Osijek i Čakovec te CT-a za Split do kraja ove godine – dodaje se u sopštenju.
Ugovoreno je sveukupno dodatnih 5830 postupaka MR-a za gradove Čakovec, Split, Rijeka, Osijek, Zabok, Zagreb, Šibenik i Karlovac dok je 500 dodatnih postupaka CT-a za Split. Ugovoreno je dodatnih 120 postupaka uroterapije s biofeedbackom kod djece za Zagreb i još dodatnih 1600 postupaka PET/CT-a za oba mjeseca zajedno, 560 za Zagreb, te 1040 sveukupno za Osijek, Split i Rijeku, naveli su iz HZZO-a.
Upravno vijeće HZZO-a donijelo je odluku o osiguravanju dodatnih sredstava za sprovođenje pomenutih postupaka. Sredstva za sprovođenje ove Odluke osigurana su u Finansijskom planu HZZO-a za 2018. godinu i u projekciji za 2019. i 2020. godinu.