04. mart – Nema kadrova za novi Klinički centar – Srbija

0
68

Anesteziolog dr Rade Panić izjavio je da klinikama u Srbiji nedostaje 15 odsto zdravstvenih radnika, tako da „nije jasno gdje  pronaći kadrove za novu zgradu Kliničkog centra u Beogradu u kojoj će biti zbrinuto oko 800 pacijenata“.

On je za Nova.rs kazao da nova zgrada Kliničkog centra Srbije  treba da primi pacijente na osam spratova, a u 15 rendgen kabineta i na pet skenera nema specijalista koji umiju da rade sa tim aparatima.

– Anesteziologa i radiologa odavno nema ni na birou. Ono što je trebalo da se uradi u zdravstvu, nije da se otvaraju nove zgrade, već da se prvo popuni broj zdravstvenih radnika i da se hitno obuče kadrovi – kazao je dr Panić.

Kad dođe potreba za liječenjem, dodao je, onda će građani shvatiti da se ništa nije promijenilo.

– Garantujem da nemamo dovoljno kadra koji će raditi u tim ustanovama, jer za bolnicu Dedinje 2 traže 14 anesteziologa za kardiohirurgiju i nijedan se još nije javio. Direktor KCS je najavio da će zaposliti 18 ljekara, ali to mogu biti samo završeni studenti medicine, kojima je neophodna specijalizacija, za šta treba da čekamo četiri do pet godina – naglasio je dr Panić.