07. jul – MINISTAR ŠEGRT U RADNOJ POSJETI INSTITUTU ZA JAVNO ZDRAVLJE CRNE GORE

0
398

Foto02Ministar zdravlja prof. dr Budimir Šegrt, sa saradnicima obavio je radnu posjetu Institutu za javno zdravlje, u sklopu redovnog obilaska zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori.

Nakon obilaska zgrade i prezentacije koju je održao direktor Instituta za javno zdravlje doc.dr Boban Mugoša, ministar Šegrt je ocijenio da ova institucija posjeduje kadar, opremu i prostor na zavidnom nivou, usklađen sa propisanim standardima, za obavljanje poslova na praćenju i procjeni zdravlja stanovništva Crne Gore.

Ministar Šegrt je istakao da je državni interes da građani imaju kvalitetnu, dostupnu i efikasnu zdravstvenu zaštitu i da je za to neophodna bolja koordinacija unutar sistema, u prvom redu između Ministarstva zdravlja, Fonda za zdravstveno osiguranje i Instituta za javno zdravlje, kao krovnih institucija sistema. On je naglasio da zdravstvene institucije, zajedničkim koordinisanim djelovanjem, imaju potencijala i mogućnosti da urede sistem da bude neuporedivo bolji i efikasniji. Uz to, kako je rekao ministar Šegrt, potrebno je obezbijediti kontinuiranu sistemsku edukaciju i stručno usavršavanje zdravstvenih radnika, jer je to najisplativija investicija koja se višestruko vraća.