07. mart – Vakcinisana petina medicinskih radnika

0
49

U Crnoj Gori je do sada vakcinu protiv koronavirusa primilo 1.335 zdravstvenih radnika, od čega u Kliničkom centru 260, a na nivou glavnog grada 375, piše Pobjeda.

Strategijom za uvođenje i distribuciju i primjenu kovid-19 vakcina planirana je imunizacija 1.830 zdravstvenih radnika koji su na poslovima od najvećeg rizika kao i ostalih zdravstvenih radnika i saradnika kojih je u našoj zemlji 4.698.

Iako cifre govore da odziv za sada i nije baš dobar, u Ministarstvu zdravlja tvrde da je zainteresovanost velika, te da nijedan zdravstveni radnik nije odbio da primi vakcinu, ili da bude stavljen u red za imunizaciju, po prioritetu, a shodno dostupnosti vakcina.

– Sa prijavljivanjem su kasnile privatne ustanove. Tek sada nam pristiže veliki broj prijava. Najviše se javljaju stomatolozi i farmaceuti. Sa njima ćemo nastaviti kasnije, jer su imali dvije nedjelje da se prijave. Vakcinaciju zdravstvenih radnika, kao što smo obećali, završili smo u petak i krećemo sa imunizacijiom najstarijih – rekao je direktor podgoričkog Doma zdravlja dr Danilo Jokić.

On je podsjetio i na to da je većina ljekara inficirana koronavirusom, te da oni ne mogu da prime vakcinu dok ne prođe najmanje tri mjeseca.