07. novembar – Održan forum Svetost materinstva – Srbija

0
235

Najveći događaj posvećen porodici i djeci, forum Svetost materinstva koji organizuje Karić fondacija sa najstarijim ruskim humanitarnim fondom Sveti Andrej Prvozvani, otvoren je u Narodnom pozorištu u Beogradu, u prisustvu predstavnika diplomatskog kora iz SAD, Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Iraka i drugih zemalja.

Ova manifestacija organizovana je sa ciljem da se donesu konstruktivni predlozi za suočavanje sa problemom bijele kuge, sa kojom se Srbija već decenijama bori, kao i da se kroz učešće na panelima drugog dana Foruma diskutuje o ovoj temi sa pedagozima, psiholozima, ljekarima i svima onima koji mogu uticati na povećanje svijesti o ovom problemu u Srbiji.

Kao prva instanca planiranih reformi navodi se povećanje slobodnog vremena za roditelje koji će se posvetiti djeci. U skladu sa tim, Srbija je uvela fleksibilno radno vrijeme, koje je nedavno sprovedeno u djelo, i koje bi prema mišljenju resornog ministarstva moglo umnogome da pomogne roditeljima da svoju djecu odgajaju u zdravoj, porodičnoj sredini, kroz primjere kojima će u pravom smjeru vaspitavati buduće naraštaje.