10. april – PGS – “AGENCY“ DONIRALA SOFTVERSKI PROGRAM KLINCI ZA ONKOLOGIJU I RADIOTERAPIJU

0
376

PGS – Agency d.o.o. iz Podgorice donirala je softverski program za konzilijarne odluke i registar oboljelih od malignih bolesti za potrebe Klinike za onkologiju i radioterapiju (KOR) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) u vrijednosti od 10.000.00€.

Ovim povodom, danas je dr Nebojša Crnogorac, direktor KOR-a KCCG, uručio zahvalnicu gospođi Lidiji Mandić, direktorki firme ”PGS – Agency”.

Krajem prethodne godine, obrađeni su, struktuirani i importovani u bazu podataka, podaci iz preko 3000 tekstualnih dokumenata raznih formata, nastalih u prethodnim godinama, tako da registar od samog početka obuhvata preko 95% već postojećih podataka, uz mogućnost da se naknadno unesu i podaci koje se nalaze u štampanoj formi. Od početka 2014. godine, svi onkološki konzilijumi u Klinici se vode kroz ovaj softver, sa mogućnošću da se isti koristi i na svim ostalim lokacijama u Crnoj Gori, gdje se obavljaju ove aktivnosti.

– Nastavkom saradnje sa stručnjacima iz ove Klinike KCCG, radiće se i dalje na proširenju njegove funkcionalnosti kao i na integraciji sa ostalim informacionim sistemima koji se koriste u KCCG-u –  rekla je gdja Mandić.