11. mart – Bolnici u Nikšiću oprema vrijedna 40.000 eura

0
51

Američka ambasada, zajedno sa svojim proizvođačima donirala je Opštoj bolnici u Nikšiću opremu vrijednu 40.000 eura.

Kako je kazao v.d. direktora nikšićke bolnice dr Marko Mitrović, radi se o aparatima poznatih američkih proizvođača koji filtriraju vazduh od svih poznatih virusa i bakterija i na taj način omogućavaju bezbjedniji rad pri laparaskopskim i hirurškim intervencijama.

– Radi se o inteligentnim sistemima koji će umogome unaprijediti rad ove ustanove, posebno njenog operativnog bloka. Bolnica je dobila i aparat – generator za napajanje ultrazvučnih i hirurških jedinica, koji će takođe omogućiti precizniji i lakši rad ljekara – kazao je Mitrović.
Kako je istakao, zahvalnost duguju i veledrogeriji Osmi red D iz Podgorice koja je donirala 100 komada brzih testova na kovid virus, proizvođača Abota.

– Zahvalnost dugujemo i Savezu sindikata koji su donirali infuzionu pumpu potrebnu u kovid zoni. Na ovaj način smo sa donatorima i Ministarstvom zdravalja pomogli i olakšali rad ne samo u kovid zoni, već i onim pacijentima koji se liječe u čistom dijelu bolnice i kojima je potrebna operacija – naglasio je dr Mitrović.

Načelnik Odjeljenja hirurgije i šef operacionog bloka, dr Dejan Bajović, predočio je da će se uz pomoć donirane najsavremenije opreme na tržištu podići nivo zdravstvenih usluga u nikšićkoj Opštoj bolnici.