12. maj – Obilježen Međunarodni dan medicinskih sestara – Srbija

0
58

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara koji se u cijelom svijetu obilježava 12. maja, Udruženje scenskih umjetnika Želja organizovalo je u Amfiteatru SPC Vojvodina svečanost pod nazivom Vreme pohvala kojoj su prisustvovale medicinske sestre Kliničkog centra Vojvodine i Doma zdravlja Novi Sad, ali i penzionisani zdravstveni radnici kao i đaci i studenti medicine.

Prisutne je, tom prilikom pozdravio član Gradskog vijeća za zdravstvo dr Dragan Stajić ističući da je Dan medicinskih sestara prilika da im se javno zahvale, iskažu poštovanje i ukažu na njihovu požrtvovanost i značaj.

– Bilo da pomažu u dolasku beba na svijet, ili da rade u crvenim zonama, ili brinu o najtežim bolesnicima i zajedno sa ljekarima se bore za ljudske živote one su stub našeg zdravstvenog sistema. Njihovo opredjeljenje da pomažu slabima i bolesnima i da svakog dana balansiraju između izazova koje takav posao nosi i privatnog života mora biti prepoznato i uvaženo. Ovom prilikom kao član Gradskog vijeća za zdravstvo, u ime gradonačelnika i u svoje lično ime želim da vam se najiskrenije zahvalim za veliku posvećenost i požrtvovanost – izjavio je Stajić čestitajući medicinskim sestrama njihov dan.

U okviru programa o profesiji su govorile medicinske sestre Vesna Imbronjev i Sandra Spasić, a kao poklon publici izvedena je monodrama Erazma Roterdamskog Pohvala ludosti. Novisad.rs