12. novembar – DIREKTOR FONDA ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE ZAHVALIO AGENCIJI TIKA ZBOG ULAGANJA U ZDRAVSTVO CRNE GORE

0
315

Nakon što je 2007. godine otvorila kancelariju u Podgorici, Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA-a uložila je više nego značajna sredstva u obrazovanju, zdravstvu, kulturi, kao i na drugim  poljima. Tako je TIKA od polovine 2007. godine do danas u Crnoj Gori realizovala 185 projekata. Tim povodom u Podgorici je održana prezentacija projekata Agencije.

Na prezentaciji su govorili i dr Kenan Hrapović, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore, Mahmut Cevik, predsjednik Odjeljenja za Balkan i Istočnu Evropu TIKA-e, Mustafa Yazici, Koordinator TIKA-e u Podgorici i Rifat ef. Fejzić, reis Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Obraćajući se prisutnima i govoreći o projektima koje je Tika ulagala u crnogorsko zdravstvo dr Kenan Hrapović izrazio je zadovoljstvo nastavkom veoma uspješne saradnje izmedju Fonda za zdravstveno osiguranje i Agencija Tika u oblasti doniranja sredstava i opreme za crnogorski zdravstveni sistem.

Prezentaciji su prisustvovali i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić, predstavnici ambasade Turske, predsjednici opština, poslanici, kao i partneri agencije TIKA.