14. jun – Mobilni punkt za vakcinaciju u Nikšiću

0
37

Vakcinacijom protiv korone štitimo sebe, ali i zdravlje najbližih i cijele nacije. Uz to, ukoliko bi se desilo da se tokom predstojeće jeseni ili zime pojave mutagene forme bolesti, oni koji su vakcinisani biće zaštićeni od najtežih oblika bolesti, poručila je ministarstka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović, prilikom otvaranja mobilnog vakcinalnog punkta u Nikšiću.

U saopštenju Ministarstva zdravlja se navodi, da su prvi koji su se vakcinisali bili dobrovoljni davaoci krvi, predvođeni predstavnicima Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sveti Sava.

Ministarka je istakla da dobrovoljni davaoci krvi moraju imati isti status, ma gdje živjeli.

– Svaki dobrovoljni davalac krvi jednako je važan gdje god da se on nalazi u našoj državi. Naš osnovni cilj je da svi dobrovoljni davaoci krvi moraju da budu jednako uvaženi, bilo gdje da se oni nalaze. Dobrovoljnim davalaštvom neminovno spasavaju ljudske živote, jednako i u Podgorici, Nikšiću, Rožajama, Baru, Plavu, dakle u svakoj opštini države Crne Gore – naglasila je ministarka.

Nakon otvaranja vakcinalnog punkta, ministarka je prisustvovala dodjeli priznanja za dobrovoljno davalaštvo krvi u SO Nikšić.