15. decembar: SEKRETAR KOSTIĆ I GENERALNI DIREKTOR DR GRBOVIĆ U RADNOJ POSJETI OPŠTOJ BOLNICI U BIJELOM POLJU

0
409

Sekretar Ministarstva zdravlja Zoran Kostić i generalni direktor Direktorata za zdravstvenu zaštitu dr Mensud Grbović u ponedjeljak, 15.decembra 2014. godine obavili su radnu posjetu Opštoj bolnici u Bijelom Polju, s ciljem da se procijeni kako se odvijaju aktivnosti na otvaranju ginekološkog odjeljenja, porodilišta i odsjeka za neonatologiju, koji su zatvoreni 16. novembra 2014.godine, zbog infekcije pet tek rođenih beba.

Predstavnici Ministarstva zdravlja razgovarali su novoizabranim rukovodstvom Opšte bolnice Bijelo Polje, na čelu sa direktorkom Biserkom Bulatović, koja ih je upoznala sa aktivnostima koje su preduzete u cilju što bržeg otvaranja odjeljenja i porodilišta. Sve aktivnosti odvijaju se predviđenom dinamikom, tako da se očekuje da porodilište bude otvoreno do kraja godine.

Predstavnici Ministarstva zdravlja, nakon toga, razgovarali su i sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Aleksandrom Žurićem. Dogovoreno je da lokalna samouprava uzme aktivno učešće u cilju normalizacije situacije u opštoj bolnici i obezbjeđivanju adekvatnih uslova na svim odjeljenjima, kako bi građani imali dostupnu, efikasnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.