15. februar – Najmlađim pacijentima najbolja zdravstvena njega

0
63

Širom svijeta 15. februara obilježava se Međunarodni dan djece oboljele od kancera. Tim povodom ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović primila je danas Dijanu Stojanović, predsjednicu Udruženja roditelja djece oboljele od kancera.
Tokom sastanka, ministarka je istakla da Ministarsvo zdravlja ima poseban senzibilitet kada su u pitanju djeca, a naročito prema djeci oboljeloj od najtežih bolesti i njihovim porodicama. U tom smislu će i aktivnosti zdravstvenog sistema biti usmjerene, kako bi se našim najmlađim pacijentima pružila najveća pažnja i najbolja zdravstvena zaštita.
Ministarstvo zdravlja podržava nevladin sektor, koji svojim inicijativama i sugestijama pomaže da se sistem unaprijedi i u narednom periodu će, prema riječima ministarke Borovinić Bojović nastojati na maksimalno izađe u susret za sve predloge i planove, kako bi smo zajedno pružili našoj djeci srećnije djetinjstvo i odrastanje, a mališanima koji se suoče sa ovom opakom bolešću najbolju njegu, brigu i liječenje.
Predsjednica Udruženja Fenix upoznala je ministarku zdravlja sa aktivnosima njihove organizacije, koja je, kako je navela, osnovana 15. februara 2013. godine, od kada se Međunarodni dan djece oboljele od kancera i obilježava u Crnoj Gori. Prema njenim riječima, zahvaljujući njihovim naporima i inicijativama, značajno su poboljšani uslovi liječenja na onkološkom odjeljenju Instituta za bolesti djece, ali svakako treba i u narednom periodu raditi na njihovom unapređenju.