22. april – KADROVSKE REFORME U KLINIČKOM CENTRU CRNE GORE

0
496

klinicki-centar-crne-gore3-pobjedaNakon aktuelnih smjena u Kliničkom centru Crne Gore direktor te ustanove dr Ranko Lazović kazao je medijima da će nastaviti kadrovske reforme i naglasio da će odluku o daljim smjenama donijeti nakon detaljne analize.

– Biće smjenjeni šefovi pojedinih odjeljenja i odsjeka, a slijede i smjene u Institutu za bolesti djece, kao i među sestrinskim kadrom. Još pravim planove i konstrukcije. Ne bi bilo ozbiljno takvu odluku donijeti ad hok. Svaki potez moram pažljivo izmjeriti i izvagati. Moram napraviti ozbiljnu analizu što dobijam sa ljudima koje dovodim i da vidim što eventualno gubim sa ljudima koje sam smijenio. Neće biti smjenjivanja pošto- poto, ako neko to ne zaslužuje – naglasio je dr Lazović.

Novi direktor Kliničkog centra naglašava da mjesto medicinskog direktora ostaje upražnjeno dok ne identifikuje nekog ko bi mogao da obavlja tu funkciju.

– Dr Vladimir Dobričanin za sada ostaje na mjestu direktora Urgentnog centra. Da li će biti nekih rotacija, vidjeću narednih dana – istakao je dr Lazović.

On je naveo imena devet novih rukovodilaca klinika i jednog načelnika službe za anesteziju. Lazović je rekao da je za direktora Polikinike, umjesto dr Vladimira Vujovića, imenovana Žana Vujović. Direktor Centra za nauku je dr Nemanja Radojević, koji je zamijenio dr Slavicu Vujisić.

– Direktor Klinike za onkologiju je prof. dr Vladimir Todorović. Na tu funkciju on je došao umjesto dr Nebojše Crnogorca. Na mjesto direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo, umjesto dr Snežane Crnogorac, postavljena je docent dr Snežana Raspopović. Umjesto dr Biljane Milojko, za direktora Klinike za oftalmologiju imenovan je dr Haris Kujundžić. Na čelo Klinike za ortopediju i traumatologiju postavljen je dr Nikola Bulatović koji je zamijenio dr Velišu Aligrudića. Direktor Klinike za dermatovenerologiju je dr Milena Đurović. Direktora Klinike za anesteziologiju, reanimaciju i terapiju bola Zorana Jovančevića zamijenio je dr Hasib Lukač – kazao je dr Lazović.

Prema njegovim riječima, smijenjena je šefica službe za anesteziju Zorica Ljumović, a na njeno mjesto doveden je dr Zoran Jovančević.

Lazović je u istakao da je nakon preuzimanja dužnosti direktora Kliničkog centra bilo logično da izabere svoj tim i mijenja stvari za koje smatra da ih treba promijeniti, te da je jedino čime se rukovodio bila struka.