22. avgust – Najveći fond privatnog kapitala u regionu kupio još jednu bolnicu – Hrvatska

0
21

Provectus Capital Partners (PCP), investiciono društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Evrope, kroz Aviva Medical Group realizovalo je četvrto ovogodišnje ulaganje u sektor privatnog zdravstva.

Nakon preuzimanja poliklinike Aviva prošle godine te poliklinike Dijagnostika 2000, poliklinike Uro centar, specijalne bolnice za ortopediju i opštu hirurgiju dr. Nemec iz Matulja u prvoj polovini 2022., koje su se konsolidovale u Aviva Medical Group, ovim se zdravstvenim ustanovama sada pridružila i peta članica – specijalna bolnica Arithera.

Specijalna bolnica Arithera jedna je od najvećih privatnih bolnica u Hrvatskoj, a pozicionirala se kao poznati regionalni centar za liječenje svih ortopedskih povreda i bolesti.  Bolnica posluje već 25 godina, a njen tim sastavljen je od 80 zaposlenih, od profesora i ljekara specijalista, do fizioterapeuta, medicinskih sestara i tehničara, na četiri lokacije u Zagrebu i Dubrovniku.

– Drago mi je što nastavljamo sa širenjem Aviva Medical Grupe kojoj se sada pridružila još jedna renomirana domaća specijalna bolnica. Time smo napravili još jedan važan korak u osnaživanju Aviva Medical Grupe, s vizijom stvaranja vodeće institucije u privatnom zdravstvu u široj regiji – naglasio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner PCP-a.

PCP je formirao Aviva Medical Group kroz fond razvojnog kapitala ASEF (Adriatic Structured Equity Fund). Fond ASEF vodeći je fond privatnog kapitala u Adria regionu, a u aprilu je objavljeno njegovo finalno zatvaranje u koji je prikupljeno ukupno 94 miliona eura. Bonitet.com