31. avgust – Otvaranje kardiohirurgije UKC u Banjaluci istorijski iskorak – BiH

0
30

Otvaranje Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci je istorijski iskorak koji je nedostajao zdravstvu Republike Srpske i time će pružiti kompetnu uslugu stanovništvu, izjavio je dr Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju UKC Republike Srpske.

On je pozvao sve zainteresovane da dođu na svečano otvaranje klinike koje je zakazano za 11. septembar i tom prilikom moći će i da obiđu prostorije nove klinike. Dr Šobot je je istakao da je ponosan na ovu kliniku koja je nastala nesebičnim zalaganjem, trudom i odricanjem svih zaposlenih na UKC.

– Koncept Klinike za kardiohirurgiju inicirao je direktor UKC dr Vlado Đajić, a dobio je veliku podršku Vlade RS – rekao je Šobot.

On je napomenuo da je ova klinika bila neophodna jer su oko 50 odsto pacijenata kardiovaskularni bolesnici koje treba adekvatno zbrinuti.

– U ovoj klinici ćemo im pružiti kompletnu uslugu. Ali, moram napomenuti da smo unazad tri mjeseca u ovoj klinici uspješno izveli već 40 operativnih zahvata u vrhunski opremljenim salama i sa najboljim hirurzima – istakao je dr Šobot.

Klinika će imati četiri operacione sale (grudna, vaskularna, te dvije kardiohirurške sale), te svih potrebnih pratećih ambulanti i prostora za pripremu i oporavak pacijenata. Intenzivna njega broji šest kreveta, a Odeljenje 13 kreveta. Srpskainfo