23-25. oktobar – ODRŽAN III SAJAM MEDICINE U CRNOJ GORI

0
380

U organizaciji magazina „MedicalCG,“ a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore u hotelu „Nikić“ u Podgorici od 23. do 25. oktobra održan je III Sajam medicine.  Ovogodišnjim održavanjem sajam je dobio poseban kvalitet, odnosno pravo na naziv tradicionalna manifestacija. Sajam je otvorio ministar zdravlja prof. dr Miodrag Radunović.     Naučni odbor sajma sačinjavaju: prof. dr Slavica Vujisić, dr sci med. Majda Šahman Zaimović, doc. dr Zorica Potpara i dr sc med Elvir Zvrko.

Ovogodišnji sajam medicine okupio je oko 50 štandovskih izlagača i organizovao oko 80 stručnih predavanja koja su se istovremeno prezentovala u dvije sale.

Učešće na sajmu uzele su sve javne zdravstvene institucije: Ministarstvo zdravlja, Fond za zdravstveno osiguranje, Institut za javno zdravlje, Agencije za ljekove i medicinska sredstva, kao i Ljekarska i Farmaceutska komora Crne Gore. Ovogodišnji gosti sajma bili su, kao i prethodnih godina, domovi zdravlja, javne ustanove i bolnice iz cijele Crne Gore koje su svoj rad predstavile na štandovima sajma. Klinički centar Crne Gore je svojim učešćem, kako u štandovskoj sali tako i na stručnim predavanjima dao poseban ton i značaj cijeloj manifestaciji.

Veliki broj farmaceutskih kompanija i veledrogerija koje rade na teritoriji Crne Gore uzelo je učešće na sajmu.

Međunarodni karakter sajmu dalo je gostovanje Agencije za lekove i medicinska sredstva iz Srbije i Kraljevsko farmaceutsko društvo iz Londona.

Ove godine se po prvi put na sajmu pojavljuju NVO organizacije iz oblasti zdravstva.